IMG

6 7
Oznámení o omezení hodin pro veřejnost pošta Pražmo 10.7.2024
11 12
Prolnutí historie s moderní výrobou textilu. To vše nabídne zážitková jízda Po stopách tex
13 14
Letní kino - Prázdniny s Broučkem
Drobečková navigace

Úvod > Návštěvník > Aktuality > Tisková zpráva - Chata Prašivá září novým modřínovým šindelem

Tisková zpráva - Chata Prašivá září novým modřínovým šindelem

"CHATA PRAŠIVÁ ZÁŘÍ NOVÝM MODŘÍNOVÝM ŠINDELEM"

V minulých dnech byly dotaženy poslední dokončovací práce na novém venkovním obkladu severní a západní strany horské chaty Prašivá, patřící Klubu českých turistů.

S obkladem se začalo již v loňském roce, kdy byly zahájeny práce na Valečkově sále. Pro obklad byl zvolen ten nejlepší, zároveň finančně asi nejnákladnější, materiál a tím je ručně štípaný modřínový šindel, který se používá v zahraničí na mnoho horských chat, kostelíků a dalších budov s tradicí, kde je třeba, aby to mělo "šmrnc" a zapadlo to do přírody, což bylo třeba právě i v případě Prašivé velmi žádoucí.

Finančně Klubu českých turistů při první etapě (rok 2023) i ve druhé etapě v letošním roce pomohl Moravskoslezský kraj, kterému patří velké DÍKY. Nemalou částkou, 100 000,-Kč, přispěli také samotní chataři Martin&Renáta&Stella Stillerovi. Velké poděkování si pak zaslouží také členové KČT, odboru Beskydy a další příznivci a fandové ze široké turistické veřejnosti, kteří chatu Prašivá navštěvují a dlouhodobě podporují.

Více o projektu obnovy chaty se můžete dozvědět v prezentaci ZDE: https://www.chataprasiva.cz/partneri/projekt--vzkriseni-chaty-prasiva-/

20240425_151630.jpg

Hezky den.